Girmana’da Kültür Evi Temel Atma Töreni Yapıldı

1 hafta önce

girmana104

Girmana Kültür ve Dayanışma Derneği tarafında Girmana mahallesinde Kültür Evi temel atma töreni yapıldı. Programda açılış konuşmasını yapan dernek başkanı İlkhan Turan Önal konukları ve misafirleri selamladıktan sonra derneğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Dernek yönetim kurulu üyesi Alirıza Özer Yapılacak olan kültür evi projesi hakkında bilgiler verdi.

girmana102

Kültür Evi temel atma töreninde konuşan Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları Girmana uzun zamandır gerçekleştirmek için hayal ettikleri bir tesisin yapımına başladıklarını, bu tesisin sevgiye sevgi katacağını, gönülleri birleştireceğini, birlik ve beraberliğimize hizmet edeceğine inandığını söyledi.

girmana103

Hekimhan Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları; “Hekimhan Belediyesi olarak Hekimhan’da temeller atıyor ve yaşadığımız şehre büyük yatırımlar yapıyoruz. Bugünkü temel atma töreni beni sevindiren ve farklı duygular yaşatan özel bir tören.

Bir hizmeti gerçekleştirmek için şehrin ihtiyaçları, insanlığa yapacağı katkı ve en önemlisi hayal etmek çok önemli. İyiyi, güzeli hayal etmeli, düşünmeli ve gerçekleştirmek için yapıcı adımlar atmalıyız.

Bugün bu özel projenin temelini hep birlikte atıyoruz. Çok mutluyuz. Bu tesis sevgiye sevgi katacak, gönülleri birleştirecek, gülümsemeyi çoğaltacak. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum bu söylemlerin, bu öğretilerin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Toplumumuz ayrıştırılmış, ötekileştirilmiş durumda, gelin bir olalım, iri olalım, diri olalım anlayışını, yolumuz; ilim, irfan ve insanlık sevgisi üzerine kuruludur düşüncesini yaymalıyız. Sevgi, hoşgörü ve güler yüz belediye başkanlığı dönemimin başından beri kullandığım slogan. Gülmenin hiçbir bedeli yok ama getirisi çok. Birbirimize olan sevgimizi, güveni arttırabilirsek, hangi görüşe sahip olursa olsun saygı, barış ve huzur içerisinde bir arada yaşayabiliriz. Girmana’da yapımına başladığımız bu tesisin Girmana’dan başlayarak Hekimhan’ımızda sevgiyi suya atılan bir taş gibi dalga dalga yayacağına, güçlü hale getireceğine, dilini tatlı tatlı kullanan bir toplum yaratmaya büyük katkı sağlayacağına yürekten inanıyor, tesisimizin tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Programa CHP Malatya il bakan yardımcısı Memet Erdem Uzunoğlu ve yönetim üyeleri, Hekimhan ilçe başkanı Kadir Sarıbaş, Belediye personelleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Temel atma törenin ardından davetlilere yemek ikramında bulunuldu.