BAŞKAN ALİSEYDİ MİLLİOĞULLRI’NDAN GİRİŞİMCİLERE DESTEK

8 ay önce
371 kez görüntülendi

Hekimhan Belediyesi KOSGEB işbirliği ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerine katılarak başarı gösteren kursiyerler için Hekimhan Belediyesi Kadın Dinlenme Evi Salonunda sertifika töreni düzenlendi.

Hekiman’da,  Kasım 2016 ile Aralık 2016 tarihleri arasında, 2 ayrı grupta düzenlenen girişimcilik eğitimlerine katılan 55 kursiyere sertifikaları Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları tarafından verildi. Tüm kursiyerleri de tebrik ederek sertifikalarını veren Millioğulları; “ Belge almak girişimcilik konusunda atılan ilk adımdır. Bu alınan eğitimlerin pratikte uygulaması önemli olduğunu da belirtmek isterim, kurulan her işletmenin ülke ekonomisine katkı sağlayacağından da eminim” dedi.

Belgesi almaya hak kazanan girişimci adyları iş kurarken 50.000 TL (Hibe), 100.000 TL (Kredi) toplamda 150.000 TL’lik destekten yararlanabilirler. Destek oranı bayanlar için %90 erkekler için %70’tir.

Hekimhan Belediyesi’nin ücretsiz olarak sunduğu eğitim hizmeti için başvuran adaylardan mülakat sonucu seçilen 55 aday 2 grup halinde Öğretmenevi Konferans salonunda eğitimlere katıldı. Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin bir iş planına dayalı olarak kuracağı işletmelerin başarı düzeylerini artırmak amacıyla düzenlenen bu eğitime katılan kursiyerler 24 saati atölye çalışmalarından oluşmak üzere toplam 70 saat eğitim aldı.

Belediyemiz düzenleyeceği yeni eğitimlerle girişimcileri desteklemeye devam edecek.